Walk and Talk 15. juni 2019

Walk & Talk m. Mads & Monopolet 15/6-2019 (13,5 km)

Så kom dagen, hvor den første fælles wanderwoman vandretur skulle have sin ilddåb, og jeg kan vist roligt sige, at det blev en succes!


Tre skønne kvinder havde tilmeldt sig turen: min kollega Dorte, hendes veninde Janni og min veninde Margith. Vi startede lige med at få hilst på hinanden, da det ikke var os alle, der kendte hinanden på forhånd. Altid skønt med nye bekendtskaber, og det var på ingen måde svært for os at falde i snak.


Det var vindstille og temperaturen var lun og behagelig, da vi mødtes ved Inderhavnen tæt på Nyhavn - det var med andre ord helt perfekt vejr til en gåtur, og stemningen bar præg af, at vi alle havde glædet os til turen. 


Ørebøfferne hang klar om halsen på os, og da klokken var 9 begav vi os i retning mod Kalvebod Brygge med højt humør og Mads & Monopolet - der sendte live fra Folkemødet - i ørene. Jeg havde fra start meldt ud, at hvis man blev distraheret af Mads & Monopolet undervejs og hellere ville gå og tale sammen, stod det naturligvis en frit for at gøre dette. 


Men vi fandt meget hurtigt ud af, at det var ret hyggeligt at lytte til dilemmaerne i monopolet og byde ind med løbende små kommentarer undervejs på disse, og så snart der var musikpauser eller radioavis gik vi lidt mere i dybden. 


Første dilemma hos monopolet handlede om de fordomme, der fortsat hersker i forhold til "de rødhårede", der til stadig kan have tendens til at blive sat i bås, hvilket Mads & Monopolet naturligvis formåede at få vendt og drejet, så vi allerede her fik nogle virkelig gode grin med på vejen. Desuden gav det anledning til en god snak efterfølgende, da jeg jo selv er født 100 % rødhåret og dermed passende kunne byde ind med, hvad det har betydet for mig i mit liv - både til den negative og positive side.


De andre piger kom også med eksempler på, hvad de havde oplevet i forhold til diskriminering/mobning af rødhårede.

Mads & Monopolet lykkedes i den grad med at underholde os på hele turen. Der var virkelig mange gode og ikke mindst underholdende dilemmaer på programmet, og særligt Nicolaj Kopernikus, Simon Jul og Peter Mygind fik ret så store latterbrøl frem hos os alle, og folk der passerede os ude på vores gåtur må have tænkt, hvad pokker der skete for disse 4 kvinder, der gik med ørebøffer og havde en descideret fest, mens de vandrede derudaf, 

Mens vi lyttede til monopolet og fik talt om de mange dilemmaer, der var på dagens program, nød vi også den fantastiske udsigt til Københavns havnefront og holmene. Havnefronten har gennem de sidste mange år forvandlet sig fra en industrihavn til en moderne metropol for private og erhvervslivet i form af arbejdspladser og arkitekttonisk særprægede bygninger med spektakulære facader og med smukke broer og havnepromenader, der åbner mulighed for at hoppe i vandet langs kajkanten, spille kajakpolo eller lign. Hertil kommer ikke mindst de charmerende gamle eller nystaurerede husbåde. 


Da vi nærmede os Sluseholmen, kunne Dorte passende byde ind med lidt fortællinger om nogle af de nybyggede huse, broer mv., da hun og hendes mand bor i det område - og det er jo altid dejligt at blive beriget med viden, man ikke kendte til i forvejen.

Da vi havde passeret sluseløbet ved Sluseholmen, fik jeg lokket pigerne med til at "bestige" volden/højen, der ligger ved Stiboerne, og heroppe kunne vi nyde den fantastiske udsigt ud over en del af Amager Fælled og havneområdet, hvor vi netop kom fra. Smilene hos os alle vidner om, at det bestemt ikke var en kedelig tur, vi havde bevæget os ud på.


Efter at have nydt turen langs havnekajen ved Islands Brygge, set folk bade fra havnepromenaden og spille kajakpolo var vi næsten alt for hurtigt nået til vejs ende for vores walk & talk vandretur. Da vi ramte stedet, hvor vi mødtes 3 timer tidligere, rundede Mads & Monopolet deres program af, og vi piger takkede hinanden for en skøn tur - med nye bekendtskaber, masser af latter og positiv energi i rygsækken og ca. 20.000 skridt i benene - og lynhurtigt kunne vi også blive enige om, at det var en gentagelse værd. 

Jeg håber, I begynder at forstå derude, hvorfor jeg bliver mere og mere vild med at vandre... ;-)

Herefter gik vi igennem et lille skovområde, inden vi igen kom ned fra "bjerget" og gik igennem Amager Fælled Økohaver med de superhyggelige kolonihavehuse og videre ud mod Islands Brygge.